Topeng Muka | Berubah Mengikut Masa

Subscribe via RSS Feed Connect on Google Plus

Informasi

Cara-cara Untuk Ikat Tali Kasut

Cara-cara Untuk Ikat Tali Kasut

Cara paling mudah dan terkenal nak ikat tali kasut ialah ara reben/kupu-kupu dan juga ikat simpul mati. Kalau sudah rasa bosan dan ingin gayakan kasut anda dengan cara berbeza, berikut ada beberapa cara yang unik untuk ikat tali kasut anda. Mungkin ada sesetengah akan serlahkan kasut anda dan mungkin ada sesetengah susah untuk digayakan. Boleh […]

Villa Nabila yang Hot

Villa Nabila yang Hot

Hari ni masih lagi di facebook orang duk update pasal kes budak hilang bila mereka ke rumah lama yang telah lama ditinggalkan. Seramai 23 orang budak lelaki dan perempuan yang terlibat dan diharapkan semuanya selamat. Menurut orang di sana, kes budak hilang di situ kadang kala terjadi, lebih-lebih lagi mereka yang sengaja menguji keberanian mereka […]

Hiburan & Gossip

Gambar Seksi Nelydia Senrose Bikini

Gambar Seksi Nelydia Senrose Bikini

Pelakon baru Nelydia Senrose yang beragama Islam lebih terkenal dengan gaya hidupnya dari bakat lakonannya. Sering bertukar-tukar pasangan dan suka berpakaian seksi dan kali ini tersebar dirinya berbikini di salah satu pulau di Malaysia. Gambarnya ini dimuat naik ke laman akaun facebooknya dan mungkin mahu meraih lebih banyak peminat tetapi lebih ramai menghentam cara dia berpakaian dan hanya Islam pada […]

Wan Zack Haikal Bertunang

Wan Zack Haikal Bertunang

  Pemain muda bola sepak negara, Wan Zack Haikal telah mengumumkan pertunangannya dengan seorang gadis dari Terengganu bernama Syahifah Azmi. Dia umumkan saat manis ini di akaun twitter miliknya Alhamdulillah berjalan dengan sempurna semalam. Semoga diRedhai oleh Allah SWT dan mendapat keberkatannya. Subhanallah menitis airmata Gambar diambil dari kenalan rapat Wan Zack dengan majlis diadakan […]

Misc

Gambar Kartun Lepas X-Ray

Gambar Kartun Lepas X-Ray

Projek khas ini dibuat untuk mengetahui bagaimana keadaan kartun-kartun terkenal seperti pikachu, tweety, hello kitty dan banyak lagi apabila mereka masuk ke bilik x-ray. Kita akan nampak bagaimana bentuk dalaman mereka iaitu bagaimana keadaan tengkorak dan anatomi kartun-kartun itu. Lebih kurang gambar apabila mereka dibogelkan ataupun sama ada mahu lihat yang mana lemak dan yang […]

Bentuk-Bentuk Tandas Yang Unik

Bentuk-Bentuk Tandas Yang Unik

Berikut adalah beberapa rekaan unik tandas diseluruh dunia.  

Cantik, Cute, Sexy

Lana Nordin Berbikini

Lana Nordin Berbikini

Lana Nordin terus mengayakan bentuk badannya yang menjadi rebutan jejaka. Ramai berminat untuk jadikan dia teman rapat ataupun calon isteri tak lupa isteri tambahan. Memiliki wajah yang jelita tidak susah untuk mengayakan apa-apa pakaian yang diinginkannya. Berikut ada beberapa gambar yang kami telah carikan. Cantik ke dan ada yang berkenan? Biasa la artis ni taste […]

Gambar Lana Nordin Seksi

Gambar Lana Nordin Seksi

Artis Malaysia, Lana Nordin yang terkenal dengan bentuk badannya yang cantik dan mantap sehingga diberi gelaran ‘Pamela Anderson Malaysia‘ kerana ukuran dadanya yang besar. Lana Nordin selalu berpakaian seksi dan menjolok mata dengan fesyen-fesyen terbaru. Pernah membintangi beberapa buah drama dan filem, juga menjadi pengacara tv. Adakah bakat lakonannya sebesar gelaran yang diberikan? Layan gambar […]

Filem

Eksklusif: Trailer Pertama Ben Affleck Dalam Batman vs Superman

Eksklusif: Trailer Pertama Ben Affleck Dalam Batman vs Superman

Filem Batman vs Superman masih dalam pembikinan dan antara yang menjadi perbualan ramai ialah lakonan Ben Affleck yang akan mainkan watak Batman yang sebelum ni sinonim dengan Cristian Bale; The Dark Knight Trilogy. Pelakon yang serupa seperti Man of Steel dengan Henry Cavill sebagai Clark Kent/ Superman, Amy Adams sebagai Lois Lane, Laurence Fishburne sebagai Perry White, […]

Picture Review Thor 2: The Dark World

Picture Review Thor 2: The Dark World

Thor kembali dalam filem sekeul terbaru Thor 2: The Dark World juga lakonan Chris Hemsworth sebagai Thor, Natalie Portman sebagai Jane Foster dan Tom Hiddleston sebagai Loki. Kali ini Thor kembali berjumpa dengan kekasihnya di Bumi, Jane Foster dan selamatkan dirinya daripada dikuasai kuasa Ether yang juga diburu watak jahat Malekith. Malekith dan tenteranya Dark […]

Sukan

Peminat Siti Nurhaliza dan Khairy Jamaluddin Begaduh di Twitter

Peminat Siti Nurhaliza dan Khairy Jamaluddin Begaduh di Twitter

Selepas Dato’ Siti Nurhaliza mengeluarkan status twitter menegur Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin (KJ) mengenai caranya kepada Presiden FAM berlaku kekecohan antara kedua-dua peminat selebriti tersebut. Ada yang mengutuk apa yang ingin Siti pertahankan. Status @CTNurhaliza11 beranggapan menteri tersebut terlalu kasar menegur dan agak biadap terhadap mereka yang lebih tua. Antara komen yang mengutuk […]

Gum Trick

Gum Trick

Kredit to Just Toon It Lawak pulak semua kartun tu, efek ramsey score rasanya dah tak boleh pakai. Dia asyik score je sekarang ni. Jones takut gums buat apa hehe

Lagi Artikel Baru

Ustaz Mimpikan Pesawat MH370 Di Lautan

March 26, 2014 0 Comments
Ustaz Mimpikan Pesawat MH370 Di Lautan

 Berikut adalah text mimpi yang dialami oleh seorang Ustaz darul Manzil mengenai insiden yang menimpa pesawat MH370 Assalamualaikum.. Semalam, saya tidak bercadang kemana-mana ekoran seharian menahan sakit akibat gout. Sekitar jam 11 malam, sahabat lama saya (Fadli) datang ke rumah bersama adiknya. Tujuan mereka datang adalah kerana pinta saya ikhtiarkan mengubati Pak Cik mereka yang […]

Continue Reading »

Tiga Individu Kerja Keras Misi MH370

March 26, 2014 0 Comments
Tiga Individu Kerja Keras Misi MH370

Berita sudah diberitahu pesawat MH370 berakhir di Lautan Hindi. Suasana menyedihkan dapat dilihat ahli keluarga mangsa yang terlibat. Tak lupa juga tiga individu yang kita lihat setiap hari terpaksa jelaskan setiap pengumuman yang dilakukan. Datuk Seri Hishamuddin Hussein (Menteri Pertahanan, Pemangku Menteri Pengangkutan) Datuk Azharuddin Abdul Rahman (Ketua Pengarah DCA) En Ahmad Jauhari Yahya (CEO […]

Continue Reading »

Kenapa Nabi Isa Hapuskan Tanda Salib, Cukai & Babi

January 13, 2014 0 Comments
Kenapa Nabi Isa Hapuskan Tanda Salib, Cukai & Babi

  Kaum Yahudi yang dilaknat menolak ajaran yang dibawa Nabi Isa dan tidak mengaku nabi yang diutus Allah, maka Nabi Isa ditakdirkan diangkat ke langit. Baginda akan diturunkan ke muka bumi untuk membantu umat Nabi Muhammad menentang Dajjal bersama Imam Mahdi. Apabila Nabi Isa AS turun semula ke bumi ini, selepas menumpaskan Dajjal. Tiga perkara akan dilakukan baginda […]

Continue Reading »